Ik ben altijd een zoeker geweest, naar de beste manier voor iets, het handigste, snelste, meest duurzame. Een optimist én optimalist pur sang maar ook een rommelkont en lanterfanter. Altijd alles hetzelfde en super efficiënt, dat is niets voor mij. Wanneer ik 2x dezelfde route fiets, ga ik al op zoek naar andere mogelijkheden. Er mag wat mij betreft dan ook veel spontaan ontstaan of zelfs op het eerste oog misgaan. Gewoon lekker ‘aanklooien’ en ontdekken.

Certified Soul Body Fusion® Teacher Maddy-Devi Homburg
Certified Soul Body Fusion® Teacher Maddy-Devi Homburg

Dat heb ik volop gedaan in mijn leven. Na 12 jaar als leerkracht in het basisonderwijs woonde ik 2 jaar in Frankrijk. Zonder werk, woning of wederhelft. Ik vertoefde langere tijd op een kasteel en heb daar met klankschalen, meditatie en andere therapieën flink mijn rugzak opgeschoond. Hierna verlangde ik intens terug naar Nederland en om daar iets van mezelf neer te zetten.

Na wat omzwervingen door Nederland, ben ik in Den Haag terecht gekomen. Daar heb ik vier heerlijke jaren in een geweldige woongroep gewoond. Ik deed mee aan duurzame projecten, zwom het hele jaar door in zee en startte mijn eigen bedrijf als Professional Organizer. Ik hielp mensen uit de rommel, naar meer overzicht en meer ruimte om zichzelf te zijn. Ruimte om te genieten van dat wat overblijft, was mijn credo.

Na dik 10 jaar opruimcoach, met daarnaast wat zij-uitstapjes, voelde ik eind 2018 een keerpunt aankomen, het was weer tijd voor iets anders. Ik besloot te stoppen met mijn werk als opruimcoach maar wist nog niet precies wat ik dan wel zou gaan doen. En vrijwel als vanzelf zat ik daar op een zondag in april in de Yurt van Arno van Dijk te Driel en leerde over Soul Body Fusion®.

De dag erna was ik serieus verliefd. Ik kan het nog steeds van de daken schreeuwen hoe geweldig Soul Body Fusion® (SBF) is. Want ik voel dat ik hier onbewust naar op zoek was. Ik was als Professional Organizer ‘gek’ op de weerstandsprocessen die mensen hadden, maar ik liep er ook op vast. Ik kwam vaak een heel eind met mensen maar níet met iedereen en niet áltijd en dát frustreerde mij enorm. Ik zag met lede ogen aan dat sommige van mijn dierbare klanten het maar niet lukte stappen te zetten naar een fijner en makkelijker leven.

Met SBF heb ik nu een tool om mensen te verbinden met hun eigen kracht. Ik doe dus eigenlijk nog steeds hetzelfde, maar dan op een ander niveau. Ik draag bij aan de wereld door mensen de gelegenheid te geven vrolijker, gelukkiger en vrijer te zijn. Dat is dan ook meteen het ultieme doel van hier op aarde zijn volgens mij: gelukkig zijn. En niets zo duurzaam voor de wereld als gelukkige mensen. Want die zorgen goed voor zichzelf, hun naasten en de natuur.

Anderhalf jaar en honderden Soul Body Fusion® sessies later deed ik bij Jonette Crowley, de moeder van SBF, de 5-daagse intensieve Teacher’s Course Nu werk ik dus sinds juli 2020 als gecertificeerd Soul Body Fusion® Teacher.

En onderwijl heeft Soul Body Fusion® zoveel van mijn klanten zoveel moois gebracht. En ook voor mij is het groeiproces doorgegaan. Zo vanzelf, zo gemakkelijk kon ik bijvoorbeeld weer terug het onderwijs in. Ik heb een poosje ingevallen en kwam erachter dat ik juf zijn nog steeds erg leuk vindt maar dat de manier waarop mij, net als 15 jaar daarvoor, niet meer paste.

Momenteel ben ik inmiddels naast Soul Body Fusion® teacher ook weer juf en schoolleider op onze eigen holistische school. ComVi is een particuliere school met zelfsturend onderwijs. De ‘anderstevoren’ manier van onderwijs past mij en de kids als een jas. Nu voelt voor mij de cirkel rond.

Meer over mij: zie mijn LinkedIn profiel , kom eens langs op mijn moestuin of bel me op!

Meer van mijn projecten:

Jonette Crowley & Maddy-Devi Homburg & Soul Body Fusion®

Een zonnige foto van Jonette en mijzelf tijdens de Mark Intensive in Nijmegen, september 2019.