Vragen over Professional Organizing – Workshops – Ruilfeestjes

Professional Organizing
Wat is huishoudmanagement?

Het doel van huishoudmanagement is jouw huishouden soepel te laten verlopen. Het huishouden vindt zijn flow in 5 stromen: voeding, kleding, onderhoud, schoonmaak en administratie. Alle klussen, taken en werkzaamheden zijn onder te brengen bij een van deze 5 hoofdprocessen.

Jij bent als hoofd huishouding een manager en deze processen zijn vitaal voor je bedrijf. Jij verzorgt er de basis van jouw leven en dat van jouw gezin mee.

Wat is familiemanagement?
Ieder gezin is anders en ieder gezin kan wel wat management gebruiken. Een gezin met peuters, pubers en/of pleegkinderen. Een samengesteld gezin met thuiswerkende ouders, wisseldiensten enz. Niet om de lijnen strak te krijgen maar juist om samen lekker te leven.

Het gezin heeft helder wie wat doet en elk gezinslid heeft de verantwoording over een klus naar kunnen en wil. Essentieel is het vinden van ieders eigen ritme bij deze klussen. Een prettig georganiseerde thuisbasis is het gevolg.

Wat is organizen?
Bij organizen begin je bij de organisatie, er vormt zich een bepaalde structuur in huis en de dingen krijgen hun eigen plek. Na deze organisatie van je huishouden heb je overzicht en is opruimen zo gedaan. Je verplaatst je spullen niet meer eindeloos heen en weer maar zet ze na gebruik op hun plaats terug.

Wat is budgetmanagement?
Budgetmanagement is een manier om controle te krijgen op jouw cashflow. Ik combineer de praktische kant van geld met de gevoelswaarde. We bepalen de juiste afstemming tussen jouw wensen en jouw mogelijkheden. Welke financiële mogelijkheden heb je nu, waar streef je naar en waarom? Wat is jouw aangename minimum, welke financiële ruimte gun je jezelf?

Wat is timemanagement?
Timemanagement is beheer van tijd. Het is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in hoe jij met tijd omgaat. Mijn aanpak is vanuit rust actie ondernemen in plaats van aan rust toe zijn omdat je zoveel doet. Je realiseert jouw eigen balans tussen werk en privé en geniet ervan wanneer je niets doet.

Wat is thuiswerkmanagement?
Wanneer je vanuit huis werkt is het zaak dat je je tijd en ruimte zo managet dat je efficiënt en prettig woont, werkt en leeft. Ik help je graag op weg met hoe je dat zonder prikklok doet.

Wat doet een professional organizer?
Hij of zij begeleidt en adviseert bij het creëren van orde en overzicht in geld, tijd en ruimte.  Een professional organizer helpt je keuzes te maken die je in staat stellen meer gestructureerd te denken en te werken, effectiever om te gaan met tijd, ruimte en middelen en meer grip te krijgen op je leven.

Meerdere namen voor hetzelfde beestje?
Een professional organizer is iemand met een brede achtergrond en vaak specifieke expertises. De insteek kan divers zijn van coach, hulpverlener, vertrouwenspersoon tot een praktische hulp. ‘We’ gaan dan ook onder diverse noemers door het leven, een greep hieruit: organizer, personal organizer, professional organizer, opruimcoach, verandercoach, budgetcoach, timemanagement-trainer etc.

Professional organizers zijn specialisten in het aanbrengen van structuur in de breedste zin van het woord. Je leert je tijd zo benutten dat je aan de wezenlijke zaken toekomt zonder haast en druk. Je leert jouw spullen of informatie zo beheren dat je alles kunt vinden met een gevoel van overzicht, controle en energiebalans.

Wat is het resultaat?
Het resultaat is concreet: een opgeruimd huis, een bureau zonder stapels papier, een goed werkende agenda en een vlotte afhandeling van post of e-mail. Het belangrijkste is echter, dat naast dat je een lekker opgeruimd gevoel hebt, de kwaliteit van jouw leven toeneemt.

Wanneer kan een professional organizer mij helpen?
Mensen maken gebruik van een professional organizer voor coaching, begeleiding en adviezen, wanneer er sprake is van: teveel spullen, gebrek aan tijd en overzicht, behoefte aan kennis van en vaardigheden in organiseren en structureren of wanneer men moeite heeft met keuzes maken.

Wie is nu geschikt als Professional Organizer voor mij?
Ik adviseer je naar de website van de NBPO te gaan en kijk vervolgens in het Overzicht organizers en filter op ‘Werkterrein particulier’. Je vindt dan de benodigde gegevens om de betreffende professional organizer(s) zelf te benaderen voor informatie en/of een vrijblijvend gesprek.

Kies die organizer die bij jou past, waarbij jij een goed gevoel hebt. Een professional organizer gaat je helpen met zeer persoonlijke zaken. Diens werkwijze moet je aanspreken. Je mag minstens iemand aardig vinden maar liever nog een klik hebben en je veilig, vertrouwd en op je gemak voelen.

Waar? Ik ben als organizer en opruimcoach werkzaam in de provincie Zuid Holland, de regio Hoeksche Waard, Dordrecht, Rotterdam en omgeving, Den Haag en omgeving: Wassenaar, Voorburg, Leidschendam, Nootdorp, Delft, Rijswijk, Wateringen, Kwintsheul en Poeldijk.

Vragen over de Kledingruilfeestjes

Hoeveel kleding en wat nog meer kan ik meenemen?
Houd een weekendtas gevuld met kleding als maat aan. Neem bij voorkeur kleding uit het seizoen mee. De kleding hoeft natuurlijk niet nieuw te zijn maar met versleten of kapotte kleding maken we niemand blij. Je mag ook sieraden, schoenen, tassen en overige accessoires meenemen.

Als ik nu spijt krijg en mijn ingebrachte kledingstuk weer zelf wil?
Aangezien we niet 1-op-1 ruilen is het fijn voor jezelf om kleding mee te nemen waar je ‘ongeacht je eigen opbrengst’ iemand anders graag blij mee maakt. Spijt van een inbreng wanneer een ander helemaal gelukkig in jouw  jurkje staat te zwieren is voor beide niet leuk.

Wat gebeurt er met de overgebleven kleding?
Jouw ingebrachte kleding die overblijft mag je weer meenemen, ik bewaar zelf een deel voor een volgend Kledingruilfeestje, de rest gaat naar de kringloopwinkel of een plaatselijk goed doel.

Waarom is er inlooptijd?
Deze ‘tijd’ kun je benutten om je jas, tas en schoenen op te bergen, je kleding uit te stallen en alvast een kopje thee te drinken. Zo kunnen we de hele groep deelnemers garanderen dat we de eventuele maaltijd en het kennismakingsrondje gezamenlijk starten. Ook gaat de deur dicht voor ieders privacy. Op tijd zijn is dus zeer wenselijk.

Hoe weet ik welke dagen en tijden de Kledingruilfeestjes zijn?
De algemene planning lees je op de pagina activiteiten. De actuele data in de agenda. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe data? Zet je naam dan op de lijst dan ontvang je (ongeveer) maandelijks de actuele data.

Welke kleding neem ik mee naar een Kledingruilfeestje? Lees mijn stappenplan.

Wat voor eten en drinken wordt er geserveerd?
Al het eten en drinken is biologisch en vegetarisch.

Ik heb me opgegeven en kan niet komen?
Je mag je plekje aan iemand anders geven. Geef de naam van die persoon via de mail door. Het is natuurlijk een boel extra administratie voor de organisatie. Bedenk daarom goed van te voren of je kan.

Is er plaatsgarantie?
Wanneer je op tijd hebt ingeschreven ben je verzekerd van je plekje. Ontvangen we geen RSVP dan vervalt je plekje. Namen op de wachtlijst schuiven dan op inschrijving door naar boven.

Media Ruilfeestje
Voor cd’s, dvd’s, boeken en tijdschriften. Lever je ‘oude’ media in en neem ‘nieuwe’ nooit gezien of gelezen media mee naar huis. Natuurlijk met iets lekkers bij de koffie. Bij dit feestje ruilen we zonder punten. Mochten 2 mensen hetzelfde boek willen lezen dan wisselen ze contactgegevens uit.
Minimaal aantal deelnemers: 15.
Maximaal aantal deelnemers: 50! Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Vraag nog niet beantwoord? Mail mij je vraag.