Een goede gewoonte die ik graag met je deel. Op zondag offline zijn. Eigenlijk zelfs al iets eerder en iets langer ook. Gewoon omdat het zo fijn is.

Ooit, toen ik werkte als Professional Organizer, deed ik onderzoek naar overbelasting. Er wordt van alle kanten aan ons getrokken, door werk, gezin, familie, vrienden enz. Een groot deel tegenwoordig van die overbelasting neemt internet voor zijn rekening.

Ik leerde veel over de prefontale cortex, dat deel van je hersenen dat al dat ge-internet en bereikbaar zijn eigenlijk maar niks vindt. Of beter… heeeeeerlijk vindt maar daarna niks meer kan.

anderstevoren - Soul Body Fusion® - zondag offline
anderstevoren – Soul Body Fusion® – zondag offline

Want al die keuzes die je steeds maakt door te Googlen, gamen, posten, effe dit opzoeken, dat liken, al die input, output etc. maakt jouw prefontale cortex overbelast en daar wordt je niet liever van. Want jouw sociale vermogens huizen daar deels ook.

Ooit een gamer proberen te storen? Nou dat…

In ons drukke leven is er vaak geen tijd en aandacht meer voor elkaar. Kort door de bocht, I know. En nog zouter; je maakt ook geen tijd voor jezelf. Dus ga lekker offline! Je zal het vast NIET heerlijk vinden eerst. Want jouw hersens schreeuwen om dopamine, bevestiging, input en afleiding.

Maar ga door, je kan het. Zet uit al die afleiding en komt tot jezelf, de ander, jouw lief, jouw liefsten en creëer samen een internet loze bubbel waarin er alle tijd en aandacht is voor elkaar.

Wedden dat er mooie dingen ontstaan?