Zaken komen vaak wonderlijk samen. Ineens zag ik het verband tussen Boer zoekt Vrouw en opruimen. Wellicht iets vergezocht en dan de ‘vacature‘ die eruit voortkomt … maar lees even mee en je snapt me.

Deze week zag ik de eerste aflevering van het komende seizoen Boer zoekt Vrouw. En ja hoor, de boeren meldden weer dat het samen gewoon leuker is. Een arm om je heen, de dag doornemen, samen genieten van de kleine dingen.

Diezelfde dag had ik een lieve klant van mij aan de telefoon. Mieke (laat ik haar zo noemen, ze is van bouwjaar ’47) had mijn openhartige vorige nieuwsbrief gelezen en zich daarin herkent. We hadden afgesproken om samen weer intensief met opruimen aan de slag te gaan. Op mijn vraag wat zij nog meer wenste had ze duidelijke antwoorden. Ze zou graag een maatje hebben die met dezelfde uitdagingen kampt. Een vrouw met een overvol huis, die daar nu korte metten mee wil gaan maken.

‘Het lijkt me zo fijn, zei Mieke, om af en toe te bellen en samen te wandelen. Dat je elkaar ondersteunt en inspireert. Iemand die hetzelfde meemaakt en je begrijpt. Daarbij een stok achter de deur zijn voor elkaar. Een soort van vriendin of buddy in het opruimen dus.’ Ik vond het meteen een knalgoed idee. Ik beloofde haar op zoek te gaan naar een opruimbuddy, ‘hoe’ dat zou ik later wel verzinnen.

Na die aflevering BZV zag ik het verband. Om hulp kunnen vragen is écht een nuttige eigenschap (daar had ik het
vorige keer ook nog over gehad) en samen doen heeft bijna altijd meerwaarde. Dat hebben die boeren dus ook door, bedoel ik. Ik bedacht me; ik maak ‘gewoon’ zelf een vacature voor een opruimbuddy, er zal vast een dame zijn die deze functie graag vervult? 😉

En zo komen de de dingen zowel voor Mieke als voor mijzelf dus wonderlijk samen. Haar duidelijke ideeën en wensen fungeren voor mij weer als een katalysator met nieuwe mogelijkheden om na mijn lange zwangerschapsverlof weer op een geïnspireerde en gefundeerde manier aan de slag te gaan met anderstevoren.

En Mieke? Die heeft onwijs veel zin om aan de slag te gaan, word jij of ken jij een opruimbuddy voor haar??


vacature voor opruimbuddy ?

Ben jij die persoon? Mail of bel me.
Ken je die persoon als in een moeder, tante, buurvrouw, collega? Stuur je dit bericht dan naar haar door?

– vrouw, 60+, woonachtig Den Haag of nabije omgeving
– ben jij in het bezit van een (meer dan) overvolle woning?
– wil je daar nu serieus mee aan de slag, en ook écht doorpakken?

– zie je het idee van een buddy/maatje wel zitten om elkaar te ondersteunen tijdens telefoongesprekjes en/of wandelingen met elkaar?
– wil je wellicht (net als Mieke) maandelijks aan de slag met mij?
– sta je open voor het idee om daarnaast met een andere therapeut of coach te bekijken wat mogelijke oorzaken zijn?

– zie je de grote meerwaarde voor jezelf om zo op drie niveaus aan de slag te gaan? Multidisciplinair zoals dat genoemd wordt. De combinatie van praktische, liefdevolle ondersteuning door mij, een motiverende opruimbuddy die zo ongeveer dezelfde stappen maakt en eventueel zelfs de kracht van een therapeut die met jou de oorzaken aan het licht brengt zal zeker voor grote, blijvende veranderingen voor je gaan zorgen.


Bel of mail me gerust voor meer informatie! Mieke en ik starten medio juni, dus wacht niet te lang met reageren. Een beetje gelijk oplopen zou natuurlijk heel fijn zijn.

ps1. Vind je het opruimbuddy-idee van Mieke ook zo briljant? Maar woon je in een andere regio of val je in een andere leeftijdscategorie? Laat van je horen. Ik heb altijd al een relatiebemiddelingsbureau willen hebben 😉 Ik ga graag op zoek naar een opruimmaatje speciaal voor jou. Het lijkt me helemaal geweldig mensen te ondersteunen met opruimen die elkaar ook weer ondersteunen.

ps2. Meer weten over mij en mijn ‘anderstevoren manier’ van opruimen en organizen? Lees erover op anderstevoren, zoek mij (Maddy-Devi Homburg dus) op op LinkedIn, Google me ;), of bekijk Facebook en natuurlijk mail, bel of app mij gerust! <3