Waarom blote billen in deze strijd niet functioneel zijn maar vandaag even wel. 

Op één van mijn offline zondagen op de bank ploepte er ineens een lampje aan. Want waarom maak ik van opruimen een Opruimchallenge van meteen 31 dagen en waarom ben ik niet 1x offline maar meteen iedere zondag voor de rest van het jaar?

Dat heeft met doorzetten te makken, bikkelen, doorgaan en wilskracht. En niet omdat ik geloof dat het leven één grote strijd is, juist niet… maar omdat ik geloof dat bepaalde gewoontes die erin geslopen zijn gewoon helemaal niet zo functioneel zijn. 

“If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always got.” Henry Ford (1863-1947)

De gewoonte om ‘alles maar te laten zoals het is’, de gewoonte van ‘steeds maar nieuwe spullen kopen’, de gewoonte dat je iedere keer klusjes blijft uitstellen… Want naast dat je vervelende klusjes aan het uitstellen bent… (hetgeen nota bene ongemerkt verduveld méér energie kost dan dat klusje meteen aangaan) … stel je ook de leuke dingen uit.

Met wilskracht wordt het leven gewoon leuker! Want wanneer je doorzet om alle zooi je huis uit te ruimen wordt jouw huis gezelliger, makkelijker schoon te houden en fijner om in bij te komen van een pittige dag. Wanneer je het jezelf even flink moeilijk maakt om consequent en wekelijks voor een fikse tijd offline te zijn komt er weer ruimte voor een boel leuke zaken waar je steeds maar geen tijd voor kon vinden én er is zelfs ruimte waarin onverwachts prachtige dingen kunnen ontstaan.

Wanneer je jouw wilskracht traint op redelijk simpele gebieden als opruimen of bijvoorbeeld offline zijn, ga je die sterkere wilskracht en dat kneiter goeje doorzettingsvermogen ongemerkt ook inzetten bij andere zaken in jouw leven. Wanneer je … (vul zelf maar in)…

Het leven is geweldig maar dan moet je ‘het leven’ wel de kans geven jou dat te laten ervaren. Met een beetje wilskracht, een kilootje aanpassingsvermogen en een snufje zelfkennis heb je het ideale recept daarvoor.

Oh ja, en die blote billen dan? Nou je hebt tot onderaan gelezen, ik heb jou (met je uitstelgedrag) toch maar mooi aan het denken gekregen… ‘sex sells’ óók voor mensen die een nog leuker leven willen 🙂